Ettől a két extra hozzávalótól lesz istenien puha a palacsintatészta: sokáig friss marad sütés után is, ha így készíted
Gondoltad volna, hogy a világbajnok palacsinta titka mindössze két összetevőben rejlik? Egy biztos: megéri kipróbálnod ezt a trükköt!
A titok
Nincs olyan magyar ember, aki ne szeretné a palacsintát, legyen szó kakaósról, nutellásról, lekvárosról, fahéjasról vagy épp a sós verziókról. A legelterjedtebb változat azonban mégis az édes palacsinta, ami természetesen rengeteg módon készülhet, hiszen ahány ház, annyi szokás és recept. És bár a finom palacsinta általában percek alatt elfogy, ha egy nagyobb családról van szó, főleg, ha vannak gyerekek is, a legtöbb háziasszony célja mégis az, hogy a tészta sokáig friss és puha maradjon amellett, hogy finom is. Ehhez csupán két hozzávalóra van szükséged a Mindmegette szerint: mint írják, ezeket a hozzávalókat mindenképp érdemes a nyers tésztába csempészned, hogy életed legpuhább palacsintáját kapd végeredményül. Galériánkban olvashatod a részleteket!
Ha extra ropogós és ízletes rántott húsra, karfiolra, brokkolira vagy épp sajtra vágysz, akkor mindenképp érdemes megfontolnod, hogy a panírozás során a hagyományos zsemlemorzsa helyett valami egészen különleges hozzávalót használj.
Leadfotó: Getty Images