Napokkal tovább friss marad a boltban vásárolt eper, ha beveted ezt a trükköt
Néhány trükk bevetésével játszi könnyedséggel meghosszabbíthatjuk az eper élettartamát.
A nyári szezon kedvence
A görögdinnye mellett kétségkívül az eper a késő tavaszi és a nyári szezon egyik legnagyobb kedvence gyümölcsfronton. Fogyasztása rendkívül fontos az egészséges életmód szempontjából, mivel gazdag C-vitaminban és antioxidánsokban, amelyek támogatják az immunrendszert és védelmet nyújtanak a szabad gyökökkel szemben. Emellett alacsony kalóriatartalma és magas rosttartalma segíthet az egészséges testsúly fenntartásában és az emésztés javításában is. Az eperben lévő fitonutriensek rákmegelőző hatásokkal rendelkezhetnek, és számos kutatás szerint hozzájárulhatnak a szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez. Így rendszeres fogyasztása egyszerre segít fenntartani az egészséget és élvezetes, friss ízeket kínál az étrendünkben.
Bármennyire imádjuk az epret, sajnos ha nem megfelelő körülmények között tároljuk, hamar megromlik. A galériára kattintva mutatunk néhány trükköt, amelyeket alkalmazva meghosszabbíthatjuk ezeknek a finomságoknak a fogyaszthatóságát.
Szeretnéd, hogy a gondosan elültetett muskátlik egész nyáron megállás nélkül virágozzanak? Egy könnyen beszerezhető hozzávalóra lesz csupán szükséged.
Leadfotó: 123RF