Soha ne tedd a műanyagdobozt a mikróba - súlyos bajod is származhat belőle, ha mégis ezt csinálod
Több rémhírt is hallhattunk már a mikrohullámú sütőkkel kapcsolatosan, az egyik ilyen, hogy határozottan nem tanácsos műanyag dobozokat melegíteni bennük. De vajon valóban igaz ez?
Egészségügyi kockázatokkal járhat
Egy friss tanulmány szerint az étel felmelegítése műanyagedényben potenciális egészségügyi kockázatokat rejthet magában, mivel bizonyos vegyületek kioldódhatnak a műanyagdobozból, egyenesen az ételbe jutva. Az amerikai gasztroenterológus, Dr. Saurabh Sethi figyelmeztet arra, hogy a műanyagedények mikróban való melegítése bizony valóban veszélyeket jelenthet számunkra. Az elővigyázatosság érdekében a szakember üvegedények használatát javasolja, amikor csak lehetőségünk nyílik rá. Ha kíváncsi vagy, pontosan mi is rejlik a jelenség hátterében és miért is kellene messziről elkerülnünk a műanyagdobozok mikrózását, olvass tovább!
Életed legfinomabb brassóiját eheted, ha mostantól így csinálod: emlékezetesen finom és szaftos lesz
A brassói aprópecsenye ízletes, szaftos és bőséges étel, így nem meglepő, hogy széles körben népszerű. Elkészíteni szinte gyerekjáték, ám ha szívesen kísérletezel a konyhában, próbáld ki az alábbi néhány trükköt, ezekkel ugyanis még finomabbá teheted a végeredményt.
Leadfotó: 123rf, forrás: express.cu.uk