Beindul a fogyás, ha így eszed a pizzát: ettől az egy változtatástól nemcsak diétás, de mennyeien finom is lesz

A pizza az az étel, ami a világ minden táján hódít, és kevés olyan ember van, aki ne fogyasztaná szívesen – sajnos azonban mivel nem kedvez túlzottan a diétának, a legtöbb fogyókúrázó kiiktatja az étrendjéből. Pedig ennek nem feltétlenül kell így lennie!
Fogyókúra alatt sem kell száműzni
A pizza az olasz konyha egyik legnépszerűbb étele, s bár valójában igencsak egyszerű, mégis rendkívül változatos fogás, aminek ízét számtalan feltét kombinálásával variálhatjuk. A ropogós, forró tésztára friss paradicsomszósz, mozzarella sajt és más különböző finomságok – például sonka, gomba, olívabogyó vagy pepperoni – kerülhetnek, így húsimádók, vegetáriánusok, sőt akár vegán étrendet követők is könnyen megtalálhatják a saját ízlésüknek megfelelő verziót. Igen ám, csakhogy ez a közkedvelt, szénhidrátban gazdag ínyencség nem éppen a fogyókúrás ételek táborát erősíti, így azok, akik szeretnének lefaragni a kilókból, általában azt gondolják, hogy számukra a pizza tiltólistás. Szerencsére azonban a közhiedelemmel ellentétben a diéta alatt sem kell búcsút inteni neki, egyetlen lépésen kell változtatni csupán; részletek a galériában!

A mikrózásnak is megvan a maga helyes praktikája, főleg akkor, ha pizzáról van szó, ugyanis nehéz – de nem lehetetlen – úgy felmelegíteni az ételt, hogy az frissnek hasson, és a ropogós szélek is megmaradjanak.
Leadfotó: 123rf
Forrás: SóBors