Innen tudhatod, hogy túl sok krumplit eszel: jobb, ha vigyázol, veszélyes is lehet, ha átesel a ló túloldalára

A burgonya fontos része a kiegyensúlyozott étrendnek, azonban ajánlott ügyelni a mértékletességre, ugyanis a túl sok fogyasztás komoly mellékhatásokhoz vezethet.
Bár jó vitamin-, ásványianyag- és rostforrás, bánjunk vele óvatosan!
A krumpli egy olyan alapvető élelmiszer, amely minden háztartásban megtalálható, hiszen rengeteg ízletes fogás készíthető belőle köretként és főételként egyaránt – gondoljunk csak arra, hogy a hasábburgonyától kezdve, a pürén és a grillezett verzión át egészen a főzelékig milyen sokféleképpen szoktuk enni, de persze bőven lenne még mivel kiegészíteni a listát. Köztudott, hogy gazdag keményítőben, de kevésbé tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek más zöldségekben megtalálhatók, így a táplálkozási szakértők azt ajánlják, hogy csak mértékkel fogyasszuk, ráadásul a változatosság elengedhetetlen az egészséges életmód szempontjából, így érdemes másféle zöldségekkel és rostokban gazdag ételekkel is gazdagítani az étrendünket. No, de vajon honnan tudhatjuk, hogy túlzásba vittük a krumplifogyasztást? Milyen jelekre érdemes figyelnünk? Részletek a galériában!
Nem minden burgonya egyforma, hiszen vannak olyanok, amiket kifejezetten főzésre ajánlanak. De mi történik akkor, ha pont nem ilyen fajta van nálad otthon, pedig pont erre lenne szükséged?
Leadfotó: 123rf
Forrás: Health
Oldalak
This is a modal window.