Így készülnek a kézműves fagylaltok

Mindig is tudni akartad a különböző édességek, és a krémes fagylalt elkészítésének csínját-bínját? Van egy hely, ahol erre lehetőséged nyílik, ugyanis a profiktól lesheted el a recepteket, az alkotás minden mozzanatát, és olyan apró titkokat, amelyeket csak a mestercukrászok ismerhetnek. Mi is kipróbáltuk, hogyan készül az igazi főzött fagyi, ha kíváncsi vagy a tapasztalatainkra, olvass tovább!
Készíts magadnak édességet!
A belváros szívében, a Szamos Gourmet Ház elhozta nekünk a pilisvörösvári Szamos Manufaktúra egy darabkáját, hogy mi is megtanulhassuk a pralinék, különféle bonbonok, a macaron, a mignon és természetesen a fagylalt megalkotásának részleteit, de elsajátíthatjuk a tortadíszítés, vagy a táblás csokoládék készítésének menetét is, mindezt a Szamos Csokoládé Iskolában.
A nyári időszakban a fagylalt a legkedveltebb hűsítő finomság, így ezekben a hónapokban a leglátogatottabb tanfolyamok is a fagylaltkészítő kurzusok. Ha valaki saját kezűleg szeretné kipróbálni az isteni Szamos fagylaltok készítést, a kurzusok által erre is lehetősége van. Pár óra alatt elsajátíthatjuk a különböző ízesítésű, krémes desszertek receptjét, pont úgy, ahogyan a Szamos cukrászai készítik őket. Eper, Bourbon vanília, belga csokoládé – csak néhány azon ízek közül, amelyeket a hagyományos recept alapján mi is kipróbálhatunk.
A finom fagylalt titka
Szerkesztőségünk is megismerhette a fagylaltkészítés titkait Haraszti Andor csokoládémester segítségével, aki már immáron 20 éve készíti kifogyhatatlan szenvedéllyel a különböző finomságokat a Szamos vendégeinek. A Baileys-es karamellás fagylalt készítésének módját is ő mutatta meg nekem, így mostantól Bagamérit is lepipálom!
Meglepően egyszerű a recept, nincs szükség semmilyen hókuszpókuszra a sikeres végeredmény érdekében, a titok a jó minőségű hozzávalókban és a készítés közbeni odafigyelésben rejtőzik. Bevallom, hogy nem igazán értek se a főzéshez, se a sütéshez, ezért kicsit megszeppenve álltam a pultra kipakolt hozzávalók és konyhai kütyük fölött.
Fotók: Femcafe/Nádai Gábor
Oldalak

This is a modal window.