Ezzel a trükkel gyerekjáték lesz a főtt tojás pucolása: gond nélkül leválik róla a héj

A legjobban megtervezett reggeli vagy ebéd is kellemetlen élménnyé válhat, ha a tökéletesen sima, fényes felületű főtt tojások helyett kicsorbult, megcsonkított darabokat kapunk.
A tökéletes főtt tojás titka
A főtt tojás évszázadok óta az egyik legnépszerűbb élelmiszer a világ minden táján. Egyszerűsége, tápanyagokban gazdag összetétele és sokoldalúsága miatt számtalan étkezési kultúrában alapvető elemként jelenik meg, legyen szó egy gyors reggeliről, egy könnyű ebédről vagy éppen egy ünnepi saláta hozzávalóiról. Azonban a főtt tojás elkészítése során nem csupán a főzési idő vagy a tojás frissessége játszik szerepet – sokan tapasztalták már azt a frusztráló helyzetet, amikor a tojás héja egyszerűen nem akar leválni, és a nehézkes pucolás közben maga a tojás is sérül. Gyakran előfordul, hogy a tojás héja szinte rátapad a fehérjére, és amikor végre sikerül megszabadulni tőle, a tojás felszíne egyenetlenné válik, csúnyán megcsorbul.
Szerencsére azonban léteznek olyan egyszerű praktikák, amelyekkel a főtt tojás héjának eltávolítása gyerekjátékká válhat. Ezek közül az egyik legnépszerűbb, és egyben leghatékonyabb módszert mutatjuk meg, kattints a galériára!
Sok furcsa konyhai praktikáról hallhattunk már, az utóbbi időben például egyre többen kezdik azt állítani, hogy a lefagyasztással egészségesebbé válik a kenyér. Vajon igaz ez?
Leadfotó: 123RF