Szakértők jöttek rá: csak úgy olvadni fognak a kilók, ha ekkor eszed a banánt
A banán nemcsak ízletes, de a fogyókúrában is a segítségedre lehet, azonban annak érdekében, hogy drasztikus változást tapasztalj, nagyon nem mindegy, milyen időpontban illeszted be az étrendedbe.
Érdemes megfontolni a tanácsot
Hazánkban is az egyik legnépszerűbb trópusi gyümölcsnek számít a banán, amit gyerekek és felnőttek is előszeretettel majszolnak a nap bármely szakában. Hosszú eltarthatósága, kellemes íze, valamint gazdag tápanyagtartalma miatt rendszeres fogyasztását táplálkozási szakértők is erősen javasolják, hiszen kiváló káliumforrásként szerepet játszik a vérnyomás szabályozásában és a szív-érrendszer egészségének megőrzésében, B6-vitamin-tartalma pedig hozzájárul az anyagcseréhez, az idegrendszer megfelelő működéséhez, illetve az immunrendszer erősítéséhez. Ám azok, akik szeretnének lefaragni kicsit a testsúlyukból, általában kerülik a banánt, mondván sok benne a növényi cukor, ezzel együtt pedig a szénhidrát is. A tévhittel ellentétben azonban diéta alatt sem kell róla lemondani, sőt, ha tudatosan odafigyelsz, akár még fogyhatsz is vele; galériánkban eláruljuk, hogyan!
Te is folyamatosan dobod ki a megbarnult banánokat, ahelyett, hogy jó ízzel elfogyasztanád őket? Íme egy trükk, amivel tovább ehetők maradnak.
Leadfotó: 123rf
Forrás: Healthline