Fogadjunk, hogy nem tudtad: ezek a virágok nemcsak ehetők, de még egészségesek is
Gondoltad volna, hogy néhány kedvenc virágodat nemcsak szépsége miatt érdemes hazavinned, de akár tápértéke miatt is fogyaszthatod?
Ehető virágok a kertből
A történelem során a virágokat nem csupán szépségükért szerették, de fogyasztották is őket ételek formájában - az első feljegyzett ehető virág felhasználása i. e. 140-re nyúlik vissza. Észak-Amerika különböző őslakos törzsei régóta használják az őshonos virágokat étkezési és gyógyászati célokra, például a csipkebogyót, valamint az ibolya levelét és gyökerét, a viktoriánusok pedig a süteményeket kandírozott virágokkal díszítették és ezzel bizonyították kifinomultságukat. Sőt, a szegfű az 1600-as években a francia szerzetesek által készített francia likőr, a Chartreuse egyik fontos összetevője is volt. Néhány, akár a kertünkben is növő virág meglepő szépsége mellett akár ízletes gasztronómiai élményeket rejt magában. Ezeket gyűjtötte össze az IN az Ecowatch cikke alapján. Részletek a galériában!
A palacsintát mindenki szereti, ráadásul nincs olyan hely a világon, ahol ne lenne az egyik legkedveltebb harapnivaló – bizonyos praktikáknak hála azonban még a szokásosnál is zseniálisabb lehet a végeredmény.
Leadfotó: 123rf.com