Te is rosszul tároltad eddig a hűtőben a felvágottat? Mennyei lesz az íze, ha figyelsz erre
A magyarok őrülten szeretik a felvágottakat, és mindenki hűtőjében ott szokott lapulni belőle egy kevés. Azonban abszolút nem mindegy, hogyan tárolod.
A fogyasztása előtt is figyelni kell néhány dologra
A modern nyugati táplálkozásban központi helyet foglalnak el a felvágottak, a különböző feldolgozott húsipari termékek.
A felvágott elnevezés már önmagában is egyfajta garanciát jelöl. Szabályozva van ugyanis, hogy minimum mennyi fehérjét (12%), illetve, maximum mennyi vizet (70%, ami nem csak hozzáadott vizet jelent, hanem a húsban természetesen jelen lévő vizet is), zsírt (35%) és nátrium-kloridot (2,2 %) tartalmazhat. Ha egy termék valamelyik kritériumnak nem felel meg, akkor nem viselheti a felvágott nevet.
Ha a csomagoláson azt olvassuk, hogy „szelet”, akkor az azért van, mert hiába néz ki úgy, nem nevezhetik felvágottnak, mivel valamelyik követelménynek nem felelt meg. A felvágottak hústartalma legalább 50% kell, hogy legyen.
Azonban sokan rosszul tárolják őket a hűtőben. A galériánkban megmutatjuk, hogy mire kell nagyon figyelned!
Természetesen ez nem vonatkozik azokra, akik vegetáriánusok, vagy vegánok, mivel ők ugye alapból nem esznek húst. A többségünk azonban imádja, és nem mindegy, mennyi fogyasztunk belőle.