Ezzel a gyümölccsel kiválthatod a sült krumplit - az íze szinte ugyanolyan

Mégis mivel lehet kiváltani a hizlaló, egészségtelen sült krumplit? Egy ázsiai gyümölcsfajta lehet a válasz a sokakat foglalkoztató kérdésre.
Gyümölcs, de mégsem
Az eredetileg Délkelet-Ázsiából származó növény egy évelő, lágyszárú, akár 15 méter magasra is növő fajta, amely bő termést hoz, egy-egy fürt átlagosan 10 emeletes és elérheti akár a 40 kilogrammot is. Azért imádjuk, mert a sima mezei társához képest sokkal kevesebb cukrot tartalmaz, így diétázók is bátran fogyaszthatják. A világ számos részén a krumplihoz hasonlóan elkészítve fogyasztják. Nagyon egészséges, gazdag B és C vitaminokban, ezen kívül káliumot és pektint is tartalmaz. A kálium csökkenti a vérnyomást, a pektin pedig emésztési problémák megelőzésében is hasznos. Ízét tekintve semmi köze a sima mezei verzióhoz, valójában nyers zöldséget idéző, ugyanakkor nyersen gyakorlatilag ehetetlen. Rendkívül magas a keményítőtartalma, ezért hőkezelés szükséges ahhoz, hogy fogyasztható legyen. Főzés, sütés, grillezés után válik ehetővé. Magas hőfokon olyan ropogósra sül, mint a chips, így tökéletesen kiváltja a diétázók számára a sült krumplit. Hogy készítsd el pontosan és mi ez a gyümölcs? A galériára kattintva mindenről lerántjuk a leplet!
Ma már egyre több magyar háztartásban számít népszerű köretnek az édesburgonya, amelyet tulajdonképpen könnyű elkészíteni, azonban ha igazán ropogós végeredményre vágyunk, nem árt követni néhány apró szabályt.
Leadfotó: 123rf.com