Ezt érdemes megkóstolnod! Ez lett a spanyolok királya

Soha nem gondoltam volna, hogy életem során valaha is meg fogom kóstolni a pacalt vagy a saját tintájában készült tintahalat. A Padronban viszont ezek az ételek is úgy vannak elékszítve, hogy még az én érzékeny gyomrom sem tiltakozott ellene. Az abszolút nyertes pedig a chorizo al sidra: fűszeres cidrában sült spanyol kolbászkák volt. Akarjátok tudni, hogy mit érdemes itt még kipróbálni?

Ahol még a tálak is Spanyolországból jöttek

Tavaly szeptemberben nyílt meg a VIII. kerületi Horánszky utcában a Padron nevű spanyol tapas bár, amiről már annyi jót olvastam, hogy muszáj volt nekem is kipróbálnom. Örülök, hogy ez a vendéglőt hagytam utoljára, mert ez a spanyol kis ékszer megkoronázta az utamat.

Madridi pacal, bárány cabra sajttal, narancsos füge mártással, ide vele!

Mondják, hogy az a jó kínai étterem, ahol kínaiak esznek. A Padron ezek szerint igen jó spanyol tapas bár lehet, mert a vendégek fele spanyol ajkú volt. Szívünk szerint végig ettük volna az étlapot, de mivel szerettük volna tartani magunkat a költségvetéshez, így csak a legkülönlegesebbek közül válogattunk. A vacsorát a hely névadójával, a pimientos de padronnal kezdtük, ami spanyol kicsi sült paprika olajban kisütve, maldon sókristállyal. A következő a callos a la madrilena con garbonzas vagyis a madridi pacal csicseriborsóval volt. Igen, tudom, pacal, fúj! Ám az a legenda járja, hogy a Padrónban még az is megnyalja a pacal után mind a tíz ujját, aki egyébként irtózik ettől az ételtől. A legenda igaznak bizonyult!

De mitől lehet ilyen különleges? „A mi pacalunk libazsírban konfitált csicseriborsóból, serrano sonkából, chorizo kolbászból, kicsontozott köröm és a pacalból (elsősorban a méhkaptáros részéből) és faszénen füstölt paprikával fűszerezve készül” – tudtuk meg az étel titkát Beck Mártontól, a hely egyik tulajától. Kipróbáltuk még a calamares en su tinta – tintahal a saját tintájában, csak igazi tengerimádóknak ajánljuk! A személyes kedvencünk a patatas bravas házi oliolival (fokhagymás majonéz) és brava szósszal (paprikás-paradicsomos), valamint az abszolút nyertes a chorizo al sidra: fűszeres cidrában sült spanyol kolbászkák volt. Végül a bárány cabra sajttal, narancsos füge mártással már alig fért belénk.

Fotó: Femcafe/Zsingor Tünde

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Fashion&Beauty
      Ránia és Letícia királyné gyakran tűnik fel hasonló stílusú ruhában – legyen szó elegáns gálavacsorákról, hivatalos eseményekről vagy hétköznapibb megjelenésekről –, emiatt pedig sokan úgy vélik,...
      Lifestyle
      A Ráknak fontos döntéseket kell hoznia a karrierjével kapcsolatban. Napi horoszkóp.
      Sztárok
      Árpa Attila nyert az idei InStyle Men of the Year gálán az Év Médiaszemélyisége kategóriában - a színész-műsorvezetővel és szerelmével a helyszínen készítettünk interjút.
      Sztárok
      Tegnap este az InStyle Men újra megrendezte exkluzív díjátadóját, a MEN of the Yeart. A gálaesten tíz kategóriában díjazták azokat a férfiakat, akik saját területükön kivételeset alkottak, akik...
      Egészség
      Sok helyen foglalkoznak az interneten, köztük a TikTok-on is azzal influenszerek, hogy mennyire káros, rágózól, vagy ha lenyeled a rágót. A szóbeszéd valóban igaz lehet, és legrosszabb esetben rákot...
      Lifestyle
      A körforgalomban sokan meg szokták szegni a szabályokat, de van egy dolog, amiért keményen büntet a rendőrség. Most felhívták a figyelmet, hogy ezt semmiképp nem csinálhatod az autóddal.