Ezeket az ételeket soha ne vidd magaddal a strandra - súlyos következménye lehet

Az élelmiszer-biztonsági szakértők figyelmeztetnek: nem a tojássaláta az egyetlen olyan étel, amit nem érdemes magunkkal vinni a vízpartra.
Irány a vízpart
Ha a hétvégi időjáráselőrejelzés nem csal, tényleg megérkezik a nyár. 30 fok közeli hőmérsékletre számíthatunk, így hát nincs más hátra, mint felpakolni a fürdőruhát, törölközőket, sapkát, naptejet, dobozos koktélokat, na meg egy kis harapnivalót és már indulhatunk is a vízpartra, nem igaz? Nos az élelmiszer-biztonsági szakértők szerint nem érdemes elkapkodni a pakolást, ugyanis kétszer is meg kell gondolni, milyen élelmiszert viszünk ki a strandra, pontosabban a napra, az úgynevezett "élelmiszeri veszélyzónába". Ez a 4 fok fölötti és 60 fok alatti hőmérsékleti tartományt jelöli, amely bizonyos ételtípusokra kifejezetten negatív hatással lehet akár már 2-3 óra leforgása alatt, ugyanis így a baktériumok gyorsabban szaporodnak, ezáltal növelik az élelmiszer eredetű betegségek kockázatát. A galériára kattintva mutatjuk, mely ételeket maradjanak inkább otthon!
Noha a legtöbb hűtő ajtaja külön tojástartó rekesszel rendelkezik, a szakértők szerint egyáltalán nem ideális, ha oda pakoljuk a tojásokat – cikkünkből most megtudhatod, mi ennek az oka!
Leadfotó: 123rf.com, Forrás
Oldalak
