Ilyen gyakran kellene kitakarítanod a hűtő belsejét, különben elszaporodnak a baktériumok

A legtöbb ember nem is gondol bele, hogy a hűtő belsejét is át kellene olykor takarítani, és nemcsak akkor, ha kiömlik benne valami.
Állandón cserélődik a hűtőben az élelmiszer, de rengetegen alig takarítják
A hűtőszekrény az egyik legfontosabb háztartási gép, amely forradalmasította az élelmiszertárolást. A frizsider mindenkinek a konyhai jóbarátja, ami segít hosszabb ideig frissen tartani az ételeket, csökkenti a pazarlást és a többség imád éhesen szétnézni benne, ami bevett szokás.
Az Egyesült Államokban az 1920-as években jelentek meg az első elektromos hűtőszekrények, majd a második világháború után váltak széles körben elérhetővé világszerte. Magyarországon a hűtőszekrények tömeges elterjedése az 1960-as és 1970-es évekre tehető, amikor egyre több háztartásban elérhetővé vált a modern hűtéstechnológia.
Ma már egyes modern frizsiderek beépített érintőképernyővel és Wi-Fi kapcsolattal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a távoli vezérlést és az élelmiszer-készlet nyomon követését.
Ahhoz azonban, hogy megfelelően működjön és higiénikus maradjon, rendszeres tisztítást igényel. Ha nem figyelünk oda, a baktériumok könnyen elszaporodhatnak benne, ami egészségügyi kockázatokat jelenthet.
Lehet okos egy hűtő, de még nem fogja kitakarítani magát helyetted. A galériánkban megmutatjuk, hogy mire kell figyelned, és milyen időközönként kellene alaposan áttörölgetned a frizsider belsejét, hogy ne legyen belőle gond!
Leadfotó: 123RF
Oldalak
