Elveszik a lényeg: 3 zöldség, amit nem kellene meghámoznod

Sokszor mondják, hogy a héjában van a vitamin és nem véletlenül! Íme, 3 zöldség, amit teljesen feleslegesen szoktunk meghámozni.
Hámozni vagy nem hámozni?
Étkezés vagy főzés előtt minden esetben az az első lépés, ha gyümölcsről, vagy zöldségről van szó, hogy megmossuk, majd meghámozzuk őket. A legtöbb fajtát érdemes is, hiszen a héjában olyan anyagok találhatók, amelyek a szervezetünk számára akár mérgezők is lehetnek. Viszont néhány kivételes esetben a növényekben található tápanyagok és vitaminok a hámozással elveszhetnek. Máris mutatunk ebből hármat, lapozd fel a galériát!
Látszólag átkelt a szivárványhídon a legutóbb vásárolt szobanövényed? Nyugi, még nincs minden veszve. Egy 3 összetevős keverék lehet a megmentő, amihez a hozzávalókat akár otthon is fellelheted.
Leadfotó: 123rf.com