Többé nem vész kárba a magyarok kedvenc étele: így menthető meg pofonegyszerűen az elsózott pörkölt
Mindenkivel előfordul olykor, hogy legyen bármilyen rutinos a konyhában, véletlenül hibát vét főzés során – például túl sok sóval szórja meg a magyarok egyik nagy kedvencét, a pörköltet. Azonban ilyen esetben sem kell kétségbe esni, ugyanis nagyanyáink több kiváló módszert ismertek arra vonatkozóan, hogyan mentsék meg a család ebédjét.
Könnyű, mint az egyszeregy
Hiába szeretünk sürögni-forogni a konyhában, hiába készítettünk már el megannyi ínycsiklandó finomságot recept alapján vagy csak érzésből, a bakizás lehetősége minden esetben fennáll, hiszen elég egy óvatlan pillanat, és máris megtörténik a baj. Az egyik legbosszantóbb hiba mind közül az, amikor elsózzuk az ételt, főleg ha olyan népszerű fogásról van szó, ami a magyar gasztronómia egyik legmeghatározóbb eleme – vagyis a pörkölt. Ilyenkor a végeredménynek borzalmas íze lesz, sőt sok esetben szinte kihívás elfogyasztani, ami egyrészt számunkra óriási csalódás, másrészt szeretteink sem laknak jól. Pánikra azonban semmi ok, szerencsére ugyanis mindig van megoldás; ha következő alkalommal előfordulna velünk ilyen, próbáljuk ki az alábbi bevált praktikák egyikét:
A vörösboros marhapörkölt egy igazi nagy formátumú étel. Sokan tartanak tőle, pedig egy kis rutinnal biztos sikert arathatunk vele – nincs vele sok gond, csak adjunk neki időt, hogy át tudjon jól főni. A legjobb része persze a szaft tunkolása.
Leadfotó: 123rf
Forrás: Kiskegyed