Ezeket az élelmiszereket soha ne mosd meg főzés előtt! Ha mégis így teszel, óriási bajt okozhatsz
A legtöbben talán bele sem gondolnak, mekkora kockázatnak teszik ki az egészségüket azáltal, hogy főzés előtt olyan élelmiszereket is megmosnak, melyeket egyáltalán nem kéne.
Tilos!
Noha számos alapanyag esetében kifejezetten fontos az alapos tisztítás – gondoljunk például a legtöbb zöldségre és gyümölcsre –, van köztük olyan is, aminél nem indokolt a főzés előtti leöblítés. Sőt: bizonyos élelmiszerekkel kapcsolatban épp az ellenkező eljárás a javasolt, ugyanis a mosással csak növeljük az élelmiszerbiztonsági kockázatokat, melyek akár azt is eredményezhetik, hogy elkapunk valamilyen fertőző betegséget. Galériánkban eláruljuk, melyek azok az ételek, melyeket semmilyen esetben sem ajánlott megmosni a feldolgozást megelőzően:
Cikkünkben felsorolunk néhány olyan élelmiszert, amikkel nem érdemes kísérletezni: ha a csomagolás szerint már lejártak, semmiképpen se együnk belőlük!