Ennek az italnak teljesen más az íze, ha repülőn fogyasztjuk: hihetetlen, mi okozza
Meglepőnek tűnhet, de van egy ital, aminek a megszokottól eltérő az íze, ha nem a földön, hanem a felhők felett kortyoljuk – ennek pedig érdekes oka van.
Gondoltad volna?
Repülővel utazni egyszerre kalandos és izgalmas, közben mégis fárasztó, illetve kényelmetlen, arról nem beszélve, hogy a fedélzeten felszolgált ételek nem a legjobbak, sőt: a kapott falatokat többnyire ízetlennek érezzük. Ez nem véletlenül van így: kutatások igazolják, hogy amikor magasban tartózkodunk, az ízlelésünk akár 30 százalékkal is csökkenhet, és a szaglásunk sem teljesít olyan hatékonyan, mint szokott. Ennek oka részben az, hogy a repülőgépekben lévő alacsony páratartalom miatt a szaglórendszerünk nem kap elegendő nedvességet a hatékony működéshez, így az ételek és italok íze is másképp érzékelhetővé válhat a levegőben – azonban megeshet az is, hogy valamit jóval finomabbnak érzünk, mint a földön. Részletek a galériában!
Az utazási szakértő mindenkit óva int attól, hogy a repülőgépen lévő csapvízből fogyasszon, függetlenül attól, hogy hideg vagy meleg vízről van-e szó.
Leadfotó: 123rf
Forrás: Blikk