Ha vettél ebből a baromfivirsliből, ne edd meg! Akár agyhártyagyulladást is okozhat

A Wudy AIA márkajelzésű baromfi virsli egy, a természetben széles körben előforduló emberi megbetegedést okozó baktériumot tartalmazhat.
Olaszországban gyártották
Baktérium (listeria monocytogenes) esetleges jelenléte miatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) visszahívta és a forgalomból is kivonta a Wudy AIA márkajelzésű baromfi virslit, illetve a sajtos baromfivirslit – közölte a Nébih hétfőn az MTI-vel.
A hivatal kéri a vásárlókat, hogy a 250 grammos kiszerelésű, 2022.10.2-i minőségmegőrzési idővel rendelkező baromfivirslit, valamint a 150 grammos kiszerelésű, 2022.09.20-i minőségmegőrzési idővel rendelkező sajtos baromfivirslit ne fogyasszák el.
A virsliket Olaszországban gyártották. A termékekről is Olaszországból érkezett a bejelentés az EU élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén keresztül.
A Nébih az oldalán ismertette, hogy a Listeria monocytogenes a természetben széles körben előforduló emberi megbetegedést okozó baktérium.
Egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a Listeriával szennyezett élelmiszer fogyasztása, azonban legyengült immunrendszerű embereknél, várandós nőknél, időseknél az élelmiszer alacsonyabb szennyezettsége is súlyos megbetegedést okozhat. Szövődményként agyhártyagyulladás, vérmérgezés alakulhat ki.
Fotó: 123rf
Az elektronikus levelek mellékletének megnyitásával trójai típusú kód töltődhet le a felhasználó eszközére.
Leadfotó: 123rf
Oldalak
