Ne dobd ki: akár finom süteményeket is készíthetsz ennek a gyümölcsnek a héjából!

Rengeteg gyümölcs van, melyeknek húsa mellett a héját is szívesen fogyasztjuk. Nos, a banán nem tartozik ezek közé, pedig nem is sejtenéd, milyen hasznos is valójában a gyümölcs kidobott héja.
Kárba vesző kincs
Amikor banánt eszel, valószínűleg te is automatikusan a kukába dobod annak héját a hámozás után. Ez viszont óriási hiba. Minden alkalommal, amikor meghámozol egy banánt és megszabadulsz a héjától, egy finom és tápláló csemege vész kárba. Egy nemrégiben készült kutatás kimutatta, hogy a banánhéj szárítva és lisztté őrölve nem csupán ehető, de egészséges is és legalább olyan finom sütemények készíthetőek belőle, mint a hagyományos lisztből. Kíváncsi vagy, hogyan is kell ezt elképzelni? Olvass tovább, eláruljuk!
Gyakran elfelejtjük, hogy a héj nem csupán a gyümölcs védelmét szolgálja, hanem ugyanúgy felhasználhatjuk, akár a gyümölcshúst. De pontosan mire is?
Leadfotó: Unsplash, forrás: sciencealert.com
Oldalak
This is a modal window.