Pofonegyszerű: ha így tárolod a banánt, sokkal lassabban barnul be

Néhány egyszerű szabályt betartva a banán barnulása könnyen lassítható.
Igazi szupergyümölcs
A banán az egyik legnépszerűbb, legsokoldalúbb és legtöbbet fogyasztott gyümölcs: azon túl, hogy nagyon finom, rendkívül tápláló és kalóriadús, a nap bármely szakaszában fogyasztva rengeteg energiát ad, emellett óriási előnye, hogy egész évben hozzájuthatunk – nem beszélve arról, hogy könnyen emészthető, gazdag A-, U-, E- és B6-vitaminban, valamint rengeteg ásványi anyag található benne. Egy szó, mint száz: a banán egy igazi szupergyümölcs, attól függetlenül is, hogy a jelentős szénhidrát-tartalma miatt fogyasztása nem ajánlott azoknak, akik megszabadulnának néhány pluszkilótól. Csupán egy gond van vele: héja és húsa hihetetlenül gyorsan bebarnul, és zamatos ízét is elveszíti. Ha azonban betartasz néhány pofonegyszerű szabályt, lassíthatsz ezen a bosszantó folyamaton!

Bizonyára nyugodt szívvel hajítod a szemetesbe, pedig megvan a maga haszna.