A halfélék, illetve a tenger gyümölcsei szavatosság szempontjából kiemelten érzékeny élelmiszereknek számítanak. A halárusnál frissen vásárolt halféléket érdemes a vásárlástól számított 24 belül elfogyasztani, hőkezelést (vagyis főzést, sütést) követően pedig legfeljebb a következő napon szabad még elfogyasztani – természetesen hűtőben való tárolás esetén. A vörös húsokhoz hasonlóan a romlásnak indult halfélék komoly bajok melegágyai lehetnek és többek között az úgynevezett E.coli baktérium okozta fertőzés lehetőségét is magukban hordozhatják. Nem érdemes kockáztatni.
Halak és tenger gyümölcsei
A halfélék, illetve a tenger gyümölcsei szavatosság szempontjából kiemelten érzékeny élelmiszereknek számítanak. A halárusnál frissen vásárolt halféléket érdemes a vásárlástól számított 24 belül elfogyasztani, hőkezelést (vagyis főzést, sütést) követően pedig legfeljebb a következő napon szabad még elfogyasztani – természetesen hűtőben való tárolás esetén. A vörös húsokhoz hasonlóan a romlásnak indult halfélék komoly bajok melegágyai lehetnek és többek között az úgynevezett E.coli baktérium okozta fertőzés lehetőségét is magukban hordozhatják. Nem érdemes kockáztatni.