Kakaós csiga
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A kakaós csiga a legkedveltebb péksütemény, így nincs olyan bolt, ahol hiányozna az árukészletből. Ennek ellenére érdemes otthon elkészíteni, hiszen sokkal finomabb lesz, mint a gyári.
Hozzávalók
- 3 dkg élesztő
- 2 db tojássárgája
- 3 evőkanál olaj
- egy csipet só
- 5 evőkanál cukor
- tej
- 60 dkg liszt
A töltelékhez
- 7 evőkanál porcukor
- 6 evőkanál kakaópor
- 5 dkg sütőmargarin
Elkészítés
Az élesztőt futtassuk fel a cukros tejben, majd jól dolgozzuk össze a liszttel, a tojássárgákkal, a sóval és annyi langyos tejjel, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Ezután pedig adjuk hozzá az olajat is. Egy kilisztezett tálban hagyjuk a duplájára kelni, majd lisztes munkalapon kb. ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Ezután locsoljuk meg az olvasztott margarin felével, szórjuk meg a porcukros kakaóval, és sodorjuk bejgli formájúra. Éles késsel vágjuk másfél ujjnyi vastag szeletekre, majd a csigákat tegyük egy margarinnal kikent tepsibe. Végül öntözzük meg a maradék sütőmargarinnal, és tegyük be a sütőbe. Ha kész, akkor vegyük ki, hagyjuk kihűlni és szórjuk meg porcukorral.
Ezt is ajánljuk: Kakaós muffin - Katt ide!