Home&Design

Tippek a konyha takarítására, amikkel pénzt és időt spórolhatsz

Nekünk ezek beváltak.

Italfoltok - Hidrogén-peroxid

Könnyen eltüntetheted a kávé- és gyümölcslé foltokat, ha összekeversz némi hidrogén-peroxidot vízzel, és hozzáadsz pár csepp ammóniát - tanácsolja a konyhatervező Florence Perchuk. A kőpadló kopásának megakadályozására és karcmentesítésére pedig használj száraz acélgyapjút.

Padló - Szódabikarbóna

Marty Hoffman szakember azt javasolja, hogy a drága tisztítószerek helyett a padló felmosásához mixelj szódabikarbónát vízzel, így természetes alapanyagokkal eshetsz neki a takarításnak, és hatékony is leszel. (Arányokat tekintve: fél pohár szódabikarbóna + 7,5 liter víz.)

Fényes padló - Fehér ecet

Stephen Fanuka építész tippje, hogy a fa padlót legjobban fehér ecettel érdemes fényesíteni. Mixeld az alapanyagot vízzel 9:1 arányban (értelemszerűen a víz legyen több), és rácsodálkozol majd a végeredményre. "Ezt a trükköt egy 80 éves idős hölgytől tanultam, aki mindig csillogóvá varázsolta a padlóm" - mondja a szakember.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Home&Design
Lifestyle
Ragyogó évet zárt tavaly az amerikai autópiac: az eladásokban szinte minden mérvadó márka növekedést mutatott, a legkeresettebb 10 modell összesített eladása pedig nem kevesebb mint 4 millió járművet...
Lifestyle
Szerte a világon hatalmas fenyegetést jelentenek a lakástüzek, és sokszor az ingatlan lehető legváratlanabb szegleteiben csapnak fel.
Lifestyle
Bár a zenei ízlés természetesen nem az intelligencia egyetlen mércéje, ez a kutatás egy újabb érdekes szempontot ad ahhoz, hogy megértsük, miért vonzódunk bizonyos műfajú zenékhez.
Lifestyle
A mobiltelefonunk nemcsak az életünket könnyíti meg, hanem az adataink legfontosabb tárháza is. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy körültekintően és biztonságosan használjuk – még akkor is, ha csak...
Home&Design
Muszáj beindítani a mosógépet, ha alapból tiszta a ruhánk, és csak fel kellene egy picit frissíteni? Nos, egyáltalán nem!
Lifestyle
Kutatások bebizonyították, hogy bizonyos színű konyhai eszközök gyakran aggályos mennyiségű mérgező vegyi anyagot tartalmazhatnak, amelyek a főzés során könnyen az ételbe kerülhetnek.