Öt konyhai eszköz, amit minden egyes nap meg kellene tisztítanunk

Sokan nem tesszük meg, pedig kellene.
Kávéfőző
Mivel a kávéfőző forró vízzel dolgozik, azt gondoljuk, esélye sincs a baktériumoknak. A szakértők azonban azt ajánlják, hogy ne sajnáljuk az energiát erre a pár perces műveletre, hiszen a víz miatt a penész és az egyéb szennyeződések is könnyedén beférkőzhetnek a szerkezet rejtett zugaiba, így a legjobb használat után egyből elöblíteni a kivehető részeket, és hagyni, hogy megszáradjanak.
Mosogató
Mivel ezen a területen varázsoljuk tisztává az edényeket vagy éppen mossuk meg a kezünket, könnyen hihetnénk, hogy ez a felület szinte mindig tiszta. Ez azonban sajnos nincs így. Az a kosz, ami az edényekről vagy a kezünkről lejön, bizony mind a mosogató és a lefolyó falán landol. Mosogatás után tehát egyből fertőtlenítenünk kell ezt a részt is, külön ügyelve arra, hogy a lefolyó se maradjon ki!