Így erősítsd meg a körmeid!
Bármennyire is aprónak tűnnek, a körmeink ugyanúgy ápolást és odafigyelést igényelnek. Így ha körmünk sokszor betörik vagy gyenge, néhány trükk segítségével könnyen kezelhetjük ezt a problémát is és mi is egészségesen csillogó körmökkel rendelkezhetünk.
Táplálkozás
Az, hogy milyen ételeket fogyasztunk nagyban hozzájárul a körmünk állapotához és erősségéhez is. Elsősorban is vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étrendet érdemes kialakítani, ezen belül is érdemes minél több C-vitaminban, E-vitaminban, fehérjében és kalciumban gazdag ételeket fogyasztani, tehát érdemes minél több gyümölcsöt, zöldséget és fehér húst beépíteni a mindennapi étrendünkbe.
Ne áztasd feleslegesen!
Érdemes odafigyelni a körmünk védelmére mosogatás és fürdőzés közben is, hiszen a túl sokat vagy túl sokáig vízben tartott körmök igen könnyen gyengévé és törékennyé válhatnak, majd akár le is törhetnek. Ezért ha mosogatunk, húzzuk fel egy gumikesztyűt, míg fürdés közben próbáljuk meg kevés ideig a vízben tartani a kezünket. A nyári időszak közeledtével pedig érdemes gyógyító és körömerősítő összetevőket tartalmazó krémeket használni, hiszen egyre többször fordulunk majd meg a strandokon és vízparton.
Megfelelő forma
A nem megfelelő formára vagy méretre vágott körmök is szerepet játszhatnak abban, hogy a sajátunk sokkal érzékenyebb, sérülékenyebb a kelleténél. A legjobb megoldás a szögletes, enyhén lekerekített formára vágott körmök. De a hosszúságra is érdemes mindig odafigyelni, hiszen a túl hosszúra hagyott körmök sokkal gyengébbek és könnyebben le is törhetnek.
Házi praktikával az erősebb körmökért
Néha nem árt pár trükköt bevetni annak érdekében, hogy a körmünk erősebb és egészségesebb legyen. Keverjünk össze 1 evőkanál tengeri sót fél liter meleg vízzel, majd áztassuk bele ebbe a fürdővízbe 20 percig. Míg várunk, nyugodtan kapcsoljunk be relaxáló zenét, majd ha végeztünk, szárítsuk meg az ujjainkat. Ha ezt 10 napon át minden nap megismételjük, akkor igazán erős és egészséges körmeink lesznek a sós víz körömerősítő tulajdonsága miatt.