Érdekes tippek a ráncok kialakulása ellen
A bőrünk egészsége és ragyogása rengeteg tényezőn múlik és sajnos a genetika is befolyásoló hatással lehet arra nézve, mikor alakulnak ki első ráncaink. Néhány elsőre furcsának tűnő tipp segítségével könnyebben megőrizheted bőröd rugalmasságát.
Aludj háton
Elsőre talán furcsán hangzik, de bizonyos testhelyzetek igenis hozzájárulnak a ráncok korábbi kialakulásához. Ennek oka, hogy bizonyos testhelyzetek úgynevezett alvóráncokhoz vezethetnek, amelyek az állandó nyomás miatt a bőr felső rétegeit érintik, ami a kor előre haladtával egyre nehezebben simul ki ébredés után.
Igyál kakaót
A kakaó két olyan antioxidánst – epikatekint és katekint – is magában rejt, aminek köszönhetően a hámszövetek vér- és folyadékellátása felélénkül és ami miatt a bőrfelszín még puhább lesz. Így bátran főzzünk magunknak minden nap a hagyományos főzőkakaóból egy csészényit, ami a hiedelmek ellenére egyáltalán nem nagy kalóriabomba, hogy cukor nélkül, zsírszegény tejjel fogyasztjuk.
C-vitamin minden mennyiségben
Az már külön jó pont, ha táplálkozáskor odafigyelünk arra, hogy minél több C-vitamint fogyasszunk, mert ez a vegyület antioxidánsként is működik, így védi a sejteket a környezet károsító hatásai ellen. Ennek köszönhetően lassítja a bőrünk öregedését, így ha tehetjük, válasszunk olyan arckrémeket, aminek a dobozán az aszkorbil-palmilát és az L–aszkorbinsav kifejezések vannak.
Egyél szóját
A vegetáriánusoknak külön jó hír, hogy a sokszor húspótlóként használt tofu javítja a bőr állapotát. Hozzájárul az UV-sugarak miatt károsodott sejtek megújulásához, de segít megtartani a bőr rugalmas szerkezetét és a nedvességtartalom megőrzésében is fontos szerepet játszik. Így azok számára is bátran ajánlott rendszeres fogyasztása, akik amúgy a hús mellett szokták letenni a voksukat.
Fotó: wrinkleremovalprocedures.com