Tippek az egészségesebb reggeliért
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Hogyan hozzuk ki a maximumot a reggeli kávéból, vagy teából?
Mind a kávénak, mind a teának megvannak a maga jótékony hatásai: betegségek elleni küzdelem, anyagcsere folyamatok segítése, memória növelése, hogy csak néhányat említsünk. De ha maximalizálni szeretnénk a bennük rejlő lehetőségeket, nem árt, ha néhány tippet figyelembe veszünk. Ezáltal a reggeli bögre kávénkat, vagy teánkat még egészségesebbé varázsolhatjuk!
Használjunk fűszereket! Ha tudjuk, akkor hanyagoljuk a cukor használatát. A fűszerek kevesebb kalóriát is tartalmaznak, ezen kívül számos egyéb pozitív tulajdonsággal rendelkeznek. A fahéj például segít kontrollálni a vércukrot, a szerecsendió pedig szabályozza az emésztőrendszert.
Ne igyuk tejjel a teát! Ha Nagy-Britanniába kirándulunk, természetesen érdemes úgy inni a teát, ahogy ők, azaz tejjel, de egyébként jobb, ha kihagyjuk belőle. A teafű jótékony hatásai ugyanis jobban érvényesülnek nélküle.
Használjunk citromot a teához! A tej helyett ízesítsük a forró italt citrommal, ezzel maximalizálhatjuk a teánk antioxidáns tartalmát.
Ne vegyük be a vitaminjainkat kávéval! A kutatások azt mutatják, hogy a kávé szervezetünkre gyakorolt hatása nehezebbé teszi a vitaminokban található tápanyagok felszívódását. Legjobb, ha a kávézás után várunk 10-15 percet, és csak utána szedjük be a vitaminokat.
Figyeljünk a főzésre és a tea filterre! Nem szabad a teafüvet túl sokáig benne hagyni a forró vízben, mert így csökkenhet az antioxidáns tartalma. A legtöbb tea esetében 3-5 perc az ideális áztatási idő, a zöld teákat pedig valamivel forráspont alatt érdemes a vízbe tenni.