Rövidítheti az életed, ha gyakran eszel ilyen élelmiszert
Szakértők figyelmeztetnek, hogy a fogyasztása növeli a korai halálozás valószínűségét.
81 ezer embert vizsgáltak
Senki sem szereti, ha azt mondják, hogy a kedvenc étele megölheti. De az egészségünk érdekében nem árt meghallgatni az ilyen jellegű figyelmeztetéseket. Egy új tanulmány arra biztatja az embereket, hogy a vörös és feldolgozott húsokat (ilyenek például a sonka, a hot dog vagy a szalonna) cseréljék le inkább halra, tojásra és sovány csirkehúsra.
A British Medical Journalben közzétett kutatás nem kevesebb, mint 81 ezer ember táplálkozási szokásait vizsgálta az Egyesült Államokban. Azt akarták megtudni a szakértők, hogy évente átlagosan mennyit fogyasztottak a különböző élemiszer típusokból az elmúlt nyolc évben. A felmérésben szerepeltek például a vörös és feldolgozott húsok, a dió, a hal, a tojás, a teljes kiőrlésű gabonák, a hüvelyesek és a bőr nélküli csirke, illetve pulyka.