Rákmegelőző ételek - Ezeket fogyaszd az egészséged érdekében
Ha meg szeretnénk előzni a rák kialakulását, akkor jobb, ha minél hamarabb elkezdünk tenni ellene. Nemcsak az egészséges életmóddal és a káros szokások kerülésével tudjuk azonban csökkenteni a betegség kialakulásának kockázatát, hanem az étrendünkkel is. Mutatjuk, melyek azok az ételek, amelyek távol tartják a daganatos megbetegedést!
Grapefruit
A keserű gyümölcs rendkívül gazdag C-vitaminban és antioxidánsokban, ennek köszönhetően pedig segít megelőzni a rákot okozó nitrogénvegyületek elszaporodását. Ráadásul magas vitamintartalma miatt is csökkenti a súlyos betegség kialakulásának kockázatát.
Mogyoró és mogyoróvaj
Kutatások bizonyítják, hogy az E-vitaminban gazdag diéták képesek megelőzni a gyomor-, a tüdő- és a vastagbélrákot. Ez az összetevő azonban sajnos gyakran háttérbe szorul az étrendünk miatt, viszont mindenképpen érdemes beiktatni a mindennapi táplálkozásba. A mogyoró, a mandula és a napraforgómag például különösen gazdag ebben a vitaminban.
Bogyós gyümölcsök
Az összes zöldség és gyümölcs közül a bogyós gyümölcsök képesek a leghatékonyabban csökkenteni a rák kockázatát. Tartalmaznak ugyanis egy pterostilbene nevű antioxidánst, ami képes segíteni a szervezetünknek a beteg sejtek elleni harcban. Fogyasszunk minél több vörös- és kékáfonyát, valamint málnát is!