Ahogyan a Teavolution is írja, a matcha egy különleges módon, részben a teanövény árnyékolásával termesztett és feldolgozott, porrá őrölt, japán eredetű zöld tea (változat), amit a 9. században kezdtek el fogyasztani zen buddhista szerzetesek meditációjuk támogatásának érdekében. A matcha tea alapanyagát, a teacserjék leveleit, azért nevelik árnyékolás alatt, hogy ezzel fokozzák a klorofilltartalmat, ami a teának jellegzetes élénkzöld színt és gazdag antioxidáns tartalmat ad. A leveleket szárítás után porrá őrlik, majd forró vízzel elkeverik, így a tea teljes levelét elfogyasztjuk, nem csak a főzetét, mint más teák esetében. Ezáltal a matcha magasabb koffein- és tápanyagtartalmú, és energizáló hatása is hosszabb ideig tart.
1/4
Fotó: Pinterest
Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Ahogyan a Teavolution is írja, a matcha egy különleges módon, részben a teanövény árnyékolásával termesztett és feldolgozott, porrá őrölt, japán eredetű zöld tea (változat), amit a 9. században kezdtek el fogyasztani zen buddhista szerzetesek meditációjuk támogatásának érdekében. A matcha tea alapanyagát, a teacserjék leveleit, azért nevelik árnyékolás alatt, hogy ezzel fokozzák a klorofilltartalmat, ami a teának jellegzetes élénkzöld színt és gazdag antioxidáns tartalmat ad. A leveleket szárítás után porrá őrlik, majd forró vízzel elkeverik, így a tea teljes levelét elfogyasztjuk, nem csak a főzetét, mint más teák esetében. Ezáltal a matcha magasabb koffein- és tápanyagtartalmú, és energizáló hatása is hosszabb ideig tart.