A keményebb sajtok, például a parmezán, vagy esetleg a cheddar nehezebben engedi be a mélyebb rétegeibe a penészt, így erről egyszerűen levághatjuk, ám ügyeljünk arra, hogy minimum 1 ujjnyi mélységben szeleteljük le róla a gombás részt. Amennyiben lehetséges, mossuk is le egy kis folyóvízzel. Ha ezután kellemetlen szagot tapasztalunk, akkor mindenképp dobjuk ki a kukába.
2/3
Fotó: 123RF
Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
A keményebb sajtok, például a parmezán, vagy esetleg a cheddar nehezebben engedi be a mélyebb rétegeibe a penészt, így erről egyszerűen levághatjuk, ám ügyeljünk arra, hogy minimum 1 ujjnyi mélységben szeleteljük le róla a gombás részt. Amennyiben lehetséges, mossuk is le egy kis folyóvízzel. Ha ezután kellemetlen szagot tapasztalunk, akkor mindenképp dobjuk ki a kukába.