A lágyabb sajtoknál, mint például a krémsajt, mozzarella, cottage cheese, zsírosabb trappista, reszelt sajt, illetve a szeletelt verzióknál, jobb ha nem "hősködünk" és inkább kidobjuk a kukába az ételt. Ezeknél sajnos már a sajtban mélyebben is elszaporodhattak a penészgombák, amelyeknek elfogyasztása kellemetlen tüneteket és betegségeket is okozhat. Ez a fajta penész nem az a nemes típus, amivel például a drágább és különlegesebb sajtokat érlelik.
A lágyabb sajtoknál, mint például a krémsajt, mozzarella, cottage cheese, zsírosabb trappista, reszelt sajt, illetve a szeletelt verzióknál, jobb ha nem "hősködünk" és inkább kidobjuk a kukába az ételt. Ezeknél sajnos már a sajtban mélyebben is elszaporodhattak a penészgombák, amelyeknek elfogyasztása kellemetlen tüneteket és betegségeket is okozhat. Ez a fajta penész nem az a nemes típus, amivel például a drágább és különlegesebb sajtokat érlelik.