Kedvenc tavaszi gyümölcsünk - Az eper jótékony hatása
Az eper az első igazi tavaszi gyümölcs, amely nem csak nagyon finom, hanem ráadásként fantasztikus hatással van az egészségünkre is. Nem utolsó sorban pedig még fogyaszt is, így a tavaszi fogyókúránkból sem érdemes kifelejtenünk.
Vitaminok sokasága
A-, B1-, B2-, és C-vitaminban is gazdag a földieper, ezért tavasszal szinte kötelező többet fogyasztanunk belőle, így biztosan elkerülhetjük a változékony időjárással járó különböző betegségeket. Nem utolsó sorban pedig jótékony ásványi anyagokkal is feltölthetjük a szervezetünket a nyári időszakra, hiszen bőséges kalcium, kálium, magnézium, vas és cink forrás.
Antioxidáns
A legtöbb gyümölcsünkhöz hasonlóan a földieper is antioxidáns hatással rendelkezik, amely segít megkötni a káros szabadgyököket, ezzel együtt pedig a súlyos betegségek kialakulása ellen is védi szervezetünket.
Vérkeringés serkentő
Jó hír a szív és érrendszeri betegségekkel küzdőknek, hogy az eper vérkeringés serkentő hatással bír, ezzel együtt pedig segíti a méregtelenítést is. Egyes kutatások szerint a földieper fogyasztása véd a különböző érgyulladások ellen is, így számos súlyosabb érelváltozással járó betegséget is megelőzhetünk.