Erre esküsznek a kínaiak: cukor helyett sóval ízesítik a kávét és a teát, különös oka van annak, miért tesznek így
Itt az ideje, hogy te is kipróbáld ezt az ízesítési trükköt, ha eddig még nem tetted. Hogy miért? Cikkünkből kiderül!
Megéri egyszer kipróbálni
Régi diák-mítosz, hogy ha valaki sót tesz a kávéjába, akkor belázasodik tőle és ezzel talán elhitetheti a szüleivel és a tanáraival, hogy megbetegedett, így lóghat egy kicsit a suliból. Ez a mendemonda már többszörösen megbukott, sőt mi több, azóta már az is kiderült, hogy a sós kávé akár még egészséges is lehet, legalábbis Kína egyes régióiban erre esküsznek, de több kutatás is alátámasztotta már ezt a tényt. Te gondoltál már arra, hogy cukor helyett inkább sóval ízesítsd a kávéd vagy a teádat? Elsőre talán furának tűnhet, de ha jobban belegondolsz, nem is lehet olyan rémes, hiszen a sós karamellát vagy éppen a sós kekszet is imádjuk csokival. Galériánkból megtudhatod, miért is nem ördögtől való a kínaiak ősi trükkje!
A hűvös, hideg idő és a vitaminhiány miatt a téli hónapokban jócskán legyengülhet a szervezetünk. Ilyenkor hajlamosak vagyunk táplálékkiegészítőkhöz nyúlni és beszedni mindenféle vitamint, ám ez nem mindig a legjobb ötlet, főleg ha túlzásba esünk fogyasztásukkal.