Minden hazai konyhában ott van ez a csodaszer, ami az influenzát is legyőzi
Sokan nem is gondolnák, hogy mennyire egészséges is a fokhagyma. Most megmutatjuk a jótékony hatásait!
Többet kellene belőle fogyasztani
Valóban vissza kell mennünk a múltba, mert a fokhagyma egy ősi fűszernövény, ami körülbelül ötezer éve velünk van. Ízesítőként sem utolsó, de azért érdemes belőle többet használni, mert rendkívül jótékony hatással van az egészségünkre.
A fokhagyma legfontosabb hatóanyaga az allicin, amely antibakteriális, antivirális, gombaölő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. A hazai konyhákban is elengedhetetlen alapanyag tartalmaz A-, B-, C- és E-vitamint, valamint ásványi anyagokat, mint a kálium, a kalcium, a cink, a réz, a vas és a szelén.
Az eredete Közép-Ázsiára vezethető vissza, ahol a vad változata még ma is megtalálható. Egyiptomban szent növényként tisztelték, és a piramisok építésekor a rabszolgáknak is adtak belőle.
Azonban, hogy milyen hatással van ez az alapanyag az egészségünkre, az a galériánkból kiderül!
A gyártóknak kicsit jobban át kell gondolniuk, mit tesznek ezekbe a pizzákba.