Ezt eszi a világ
Egy szabadúszó amerikai fényképész, Peter Menzel a világ 80 országába utazott el és gyűjtötte össze a különböző étkezési szokásokat, hagyományokat.
Ausztrália: Ausztrália étkezési szokásait a rengeteg bevándorló formálta sokszínűvé: az őshonos alapanyagok, az egzotikus növények és gyümölcsök, a tengeri herkentyűk egyvelege kihagyhatatlan! Híresen finom az ausztrál bor is.
Kanada: Kanada a bevándorlók országa, így nem meglepő, hogy az ízvilága is nagyon változatos. Sok ételt merítenek a francia konyhából. A tengerparti részeken nagyon népszerűek a tengeri halak, rákok, kagylók és az osztriga.
Guatemala: A guatemalai konyha sokban hasonlít a mexikói konyhához. Sokszor találkozhatunk sült vagy grillezett húsokkal. Emellett a rizs és a bab ételek jellemzőek.
Franciaország: A francia konyha híres különleges sajtjairól, borairól és tengeri herkentyűiről. Sőt, a francia gasztronómia felkerült a világörökségi listára is.
India: A lakosság nagy része vegetáriánus, kivéve a muzulmánokat. Az azonban mindenkire érvényes szabály, hogy marhahúst tilos enni. Előnyben részesítik a tengeri herkentyűket, főként a halat és a kagylót. Ezenkívül jellemző még az indiai konyhára, hogy sok paprikát és fokhagymát használnak. Fontos helyet foglal az étkezésükben a gyümölcs is.
Törökország: Rögtön a francia és a görög konyha után a török a legváltozatosabb és meghatározóbb az ételtrendek terén. Népszerűségének titka, hogy csak friss alapanyagokat használnak. A különböző levesek, halételek, saláták és desszertek, a friss zöldségek és gyümölcsök, az ízletesen elkészített halak, valamint a tenger gyümölcsei egyedülálló gasztronómiai élményt nyújtanak.
Luxemburg: Luxemburg gasztronómiája sokban hasonlít a német, a belga és a francia étkezési szokásokhoz. Italok terén a sört és a likőröket részesítik előnyben, szép számmal találkozhatunk saját készítésű világmárkákkal is.