„Az egyik lehetséges magyarázat a kutatás végső megállapítására az, hogy a koffein és a cukor érzékenyebbé teszi az egyént például az alkohol hatásaira, valamint a gyerekek egyszerűen hozzászoknak ahhoz, hogy naponta valami olyan italt fogyasztanak, ami egyre erősebb és egyre inkább kivált belőlük valamilyen hatást. Éppen ezért könnyen rácsúszhatnak már nagyon fiatalon az alkoholra, ami borzalmas, márpedig ez egy évvel azután bekövetkezhet, hogy először energiaitalt vettek a kezükbe” – állítja Mina Kwon, a tanulmány egyik szerzője, aki egyben a koreai Szöuli Nemzeti Egyetem munkatársa is.
„Az egyik lehetséges magyarázat a kutatás végső megállapítására az, hogy a koffein és a cukor érzékenyebbé teszi az egyént például az alkohol hatásaira, valamint a gyerekek egyszerűen hozzászoknak ahhoz, hogy naponta valami olyan italt fogyasztanak, ami egyre erősebb és egyre inkább kivált belőlük valamilyen hatást. Éppen ezért könnyen rácsúszhatnak már nagyon fiatalon az alkoholra, ami borzalmas, márpedig ez egy évvel azután bekövetkezhet, hogy először energiaitalt vettek a kezükbe” – állítja Mina Kwon, a tanulmány egyik szerzője, aki egyben a koreai Szöuli Nemzeti Egyetem munkatársa is.