Egy bögre kakaóval a jó memóriáért
Napi egy bögre kakaó rendszeres fogyasztásával megelőzhető az emlékezőképesség romlása – állapították meg amerikai kutatók. A Nature Neuroscience tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a kakaóbabban lévő antioxidánsok, az úgynevezett flavonolok segítenek megakadályozni a memória elvesztését időskorban.
Jó hatással van a memóriára
A kutatók 37 egészséges 50 és 69 év közötti alanyt vizsgáltak, akiket arra kértek, hogy három hónapon keresztül fogyasszanak napi rendszerességgel kakaót. Az eredmények azt mutatták, hogy azoknak, akik a legnagyobb mennyiségben itták az italt, több antioxidánshoz jutott a szervezetük, és ezáltal az agyban lévő emlékezőképességért felelős funkcióik is frissebbek maradtak, és várhatóan tovább maradnak működőképesek.
„Ez a kis tanulmány bizonyítja, hogy a kakaóban lévő antioxidánsok javítják a vér áramlását az agy bizonyos területein és ezáltal jó hatással vannak a memóriára” – mondta el Dr. Claire Watson, a kutatásban résztvevő orvos.