Pontosan ennyi diót kell enned naponta, hogy csökkenjen a rák esélye
A kutatók szerint.
Vizsgálat igazolta
Holland kutatók 120 ezer 55 és 69 év közötti felnőttet vizsgáltak meg, és arra az eredményre jutottak, hogy a dió fogyasztása csökkenti az olyan betegségek kialakulásának esélyét, mint a rák, a cukorbetegség és a szívbetegség. Legalábbis azoknál a férfiaknál és nőknél, akik a vizsgálat során minden nap 10 grammot megettek ebből az egészséges nassolnivalóból. A szívbetegségek kockázata 17%-kal, a ráké 21%-kal, a cukorbetegségé 30%-kal, a neurodegeneratív betegségeké pedig 47%-kal esett. A szakemberek egyébként arra is fényt derítettek, hogy hiába falatozunk 10 grammnál többet, nem nő a szervezet védekezőképessége.