Árthat a babának! 8 fűszer, amit mindenképpen kerülnöd kell a terhesség alatt
A várandósság alatt nemcsak egészségünkre kell nagyon odafigyelni, hanem arra is, hogy mit eszünk. Néhány fűszer ugyanis árthat a születendő babának, sőt akár koraszülést is okozhatnak. Ezért most összegyűjtöttük azokat, amelyeket mindenképpen muszáj kiiktatnod az étrendedből a kilenc hónap alatt.
Kakukkfű
A kakukkfű az egyik olyan fűszernövény, amit semmiképp sem szabad fogyasztani a babavárás alatt. Ez a növény ugyanis görcsoldó hatású, aminek köszönhetően nyugtatja a simaizmokat, sőt nagyobb mennyiségben stimulálja a méhet, és vérbőséget okozhat az alhasban. Ez pedig olyan súlyos következményekkel járhat, mint például a koraszülés, ezért mindenféle kakukkfüvet, vagy kakukkfű olajat tartalmazó ételt is kerülnünk kell.
Rozmaring
Az előzőhöz hasonló tulajdonságokkal rendelkezik a rozmaring is, ezért fogyasztásával szintén fennáll a koraszülés esélye. Fontos tehát, hogy a rozmaring is tiltólistára kerüljön legalább addig, amíg meg nem születik a baba.
Oregánó
Az oregánó is alhasi vérbőséget okoz, de ennek a fűszernövénynek a fogyasztása ráadásul nemcsak koraszülést okozhat, hanem az első trimeszterben még a vetélés kockázatát is növeli. Ezért a legjobb, ha az egész konyhából száműzzük a terhesség alatt.