A leghatásosabb fűszerek és gyógynövények a rák ellen

A 2000-ben a párizsi rákellenes világkongresszuson résztvevők Rákellenes Világnappá nyilvánították február 4-ét, hogy így szorgalmazzák a nemzetközi összefogást a daganatos megbetegedések ellen. Ebből az apropóból összegyűjtöttünk 6 olyan fűszert és gyógynövényt, amellyel hatásosan vehetjük fel a küzdelmet a rák ellen.
Gyömbér
A gyömbért már régóta alkalmazzák a népi gyógyászatban, mint a megfázás és a székrekedés kiváló orvosságát. Ezt a gyökérfajtát használhatjuk friss, őrölt por (gyömbérfűszer) vagy kandírozott formában. Általában 1/8 teáskanálnyi őrölt gyömbér megfelel 1 evőkanál frissen reszelt gyökérnek, és fordítva. A gyömbér és az abból előállított készítmények segíthetnek a rák kezelése során előírt gyógyszerek beszedésénél is, ha kevésbé elviselhető a kesernyés íz.
Rozmaring
A rozmaring az árvacsalánfélék családjába tartozó, fás mediterrán gyógynövény, melynek tűszerű levelei kitűnő antioxidáns források szervezetünk számára. Gyakran használják a mediterrán konyhában, valamint sokszor feltűnik az olaszok kedvelt fűszerei között is. Legegyszerűbb, ha főzés során levesekhez, paradicsomos mártásokhoz, kenyérbe, magas fehérjetartalmú élelmiszerekhez (például baromfi, marha vagy bárány) adjuk ezt a gyógynövényes összetevőt, így segíthetjük a szervezet méregtelenítését. Csökkenti az emésztési zavarokat, a puffadást vagy éppen az étvágytalanság. Már akár 3 csésze rozmaringleveles tea mindennapi elfogyasztása is segíthet kínos problémáinkon.
Fotók: iknowtoday.com, wordpress.com
Oldalak
