5 étel az éles látásért

A szemünk az egyik legfontosabb érzékszervünk, ezért nagyon oda kell figyelnünk annak épségére. Íme, 5 étel, amellyel a látásunk sokáig éles maradhat!
Sárgarépa
Az olyan narancssárga színű növények, mint a sárgarépa, gazdagok béta-karotinban, ez pedig köztudottan jót tesz a szemünk egészségének. Ez a tápanyag a szervezetünkben A-vitaminná alakul, amely megakadályozza például a szemszárazságot vagy éppen a farkasvakságot, ráadásul bizonyos fertőzésekkel szemben is védelmet nyújt. A répán kívül érdemes még édesburgonyát, spenótot, tojást, tejet és májat fogyasztanunk, hiszen mindegyikük tele van A-vitaminnal.
Lazac
Az időjárás gyakran idéz elő szemszárazságot, rendszeres halfogyasztással azonban tehetünk ez ellen. A halfélék, különösen a lazac és a hering, tele vannak omega-3-mal, amelyek enyhítenek a problémánkon. Fogyasszunk nagyon sok diót, olívaolajat és avokádót, mivel ezek mind-mind tele vannak jótékony zsírsavakkal.
Fotó: wakeup-world.com
Oldalak
