Cukor- és gluténmentes mézeskalács - Nem lehet abbahagyni!
Kipróbáltuk és tényleg isteni finom!
HOZZÁVALÓK: (kb. 20 db lesz belőle)
- 150 g gluténmentes liszt
- 75 g mézeskalács ízű fehérjepor
- 70 g laktózmentes tejszín
- 15 g por formátumú édesítő (eritrit, nyírfacukor vagy sztívia)
- 125 g laktózmentes vaj
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tojássárgája
ELKÉSZÍTÉS:
Femcafe tipp
Mi a BioTechUSA Iso Whey Zero mézeskalács ízű fehérjeporral készítettük el a kekszeket. Ez a linzertészta egyébként tapasztalataink alapján - ha semleges ízű, pl. vaníliás proteinnel készítjük - pitealapnak is kiváló!
A fehérjeport a tejszínnel kézzel simára keverjük (gyúrható masszát kell kapnunk). A lisztkeveréket a sóval és az édesítővel összekeverjük, majd a hideg vajjal morzsás állagúra gyúrjuk. Hozzáadjuk a fehérjeporos keveréket és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagolva legalább 2 órát hűtőben pihentetjük. A tésztát 0,5 cm-re nyújtjuk, formázzuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 170°C-on kb. 10-15 percig sütjük.