3 ellenállhatatlan és különleges forralt bor recept - Ha unjuk a hagyományosat
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A hideg téli estéken imádok forralt bort kortyolgatni, de nemcsak a hagyományos ízvilágú forró italért rajongok, hanem a kicsit extrább verziókat is szívesen kipróbálom. Most pedig meg is mutatom a kedvenceimet, amik még az eredeti receptnél is finomabbak!
Konyakos forralt bor
Hozzávalók:
- 5 dl víz
- 2 evőkanál cukor
- 2 fahéjrúd
- 1,2 dl konyak
- 2 üveg vörösbor
- 1 citrom héja reszelve
Elkészítés:
Először is forraljuk fel a vizet egy nagy lábasban, aztán adjuk hozzá a cukrot, a citromhéjat és a fahéjat. Ezután öntsük hozzá a bort is, majd forraljuk fel, és ha már elég forró, keverjük bele a konyakot is. Hagyjuk még főni 2-3 percig, aztán vegyük le a tűzről, szűrjük le, és öntsük poharakba. Tálaljuk naranccsal vagy fahéjjal díszítve.