Házi mogyorókrém
Nálunk mindenki szereti a mogyorókrémet, a férjem pedig kiváltképp. Ezt az egészséges verziót bátran esszük mindannyian!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Házi mogyorókrém
Hozzávalók:
- 220 g piemonti mogyoró
- 1 ek. mogyoólaj piemonti mogyoróból
- 1 ek. porcukor
- 1 ek. kakaópor
- 150 g tejcsokoládé
- 300 g csokoládé
- csipet só
Elkészítés:
A sütőben 10 perc alatt, 180 fokon megsütjük a mogyorót. Ledörzsöljük a héját.
Gőz felett felolvasztjuk a csokoládékat. Egy aprító gépbe tesszük a mogyorókat, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét.
Adunk még hozzá kakaóport, porcukrot és mogyoróolajat. Összeturmixoljuk, és tálalhatjuk is.