Tápláló és egészséges zabkása, hogy egész nap jóllakottnak érezd magad
A reggeli a napi étkezések elengedhetetlen, és szerintem legfontosabb része. Ha egy tápláló reggelire vágytok, amivel könnyebben indul a nap és nem akartok sok időt tölteni az elkészítéssel, mindenképp próbáljátok ki ezt a gyümölcsös zabkását! Jó étvágyat!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Gyümölcsös zabkása
Hozzávalók
- 1 pohár zabpehely
- 1,5 pohár tej (helyettesíthető: mandula- vagy rizstejjel)
- 1 csipet só
- 2-3 ek. méz
Feltétnek:
- csillaggyümölcs
- sárgabarack
- ribizli
- áfonya
- szeder
- kókuszreszelék
- mandula
Elkészítés:
A zabpelyhet egy edényben feltesszük főni a tejben. Megvárjuk, míg felforr, ízesítjük sóval és mézzel, majd letakarjuk fedővel, és gyöngyözve forraljuk további 7-10 percet. Ha megfőtt, fedő alatt hagyva pihentetjük még 10 percet. Tálaláskor gyümölcsökkel tálaljuk.
Tipp: Ha sűrűbb állagot szeretnénk elérni, akkor adjunk hozzá kevesebb tejet, viszont ha hígabbat, akkor még öntsünk hozzá fél pohár tejet.