Színes karácsonyi sütinyalóka: Kevesebb cukor, még több élvezet
A cake pop nem más, mint egy nyalókának álcázott sütemény. Szinte bármilyen tortából elkészíthető, a receptek száma végtelen. Én egy megreformált változatot hoztam Nektek, ami csupa-csupa egészséges hozzávalóból készül és szuper kelléke lehet az ünnepi díszítésnek. Nálunk mindig pillanatok alatt elfogy, de amint van időm újra és újra meglepem vele a családot. Egyszerűen megunhatatlan finomság!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Cake pop: az ünnepi asztal dísze
Hozzávalók
- 17 dkg eritrit vagy cukor
- 2 db tojás
- 6 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 6 dkg mandulaliszt
- 2 tk. szódabikarbóna
- 1/3 tk. őrölt kardamom
- ¼ tk. őrölt gyömbér
- 1 tk. őrölt fahéj
- 15-17 dkg krémsajt
- 1 csipet só
- 120 g étcsokoládé
- 120 g fehércsokoládé
- cukorgyöngyök (ízlés szerint)
- 12 db pálcika vagy nyárs
Lépésről-lépésre
Cake pop:
1. Egy tálban két tojást az eritrittel habosra keverünk. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, a teljes kiőrlésű lisztet, a mandulalisztet, amit fahéjjal, kardamommal, gyömbérrel és egy csipet sóval fűszerezünk, és hozzáadjuk a szódabikarbónát is. Ezt a keveréket hozzáadjuk az eritrittel kikevert tojáshoz, és csomómentesre dolgozzuk.
2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 180 fokon 40-45 perc alatt megsütjük. Ezután 12 órát szobahőmérsékleten állni hagyjuk, hogy megszikkadjon a kész tészta.( Ha nincs 12 óránk, akkor 1-2 óra is elegendő.)
3.Majd összemorzsoljuk és a krémsajtot hozzáadva kis golyókat formázunk belőle, végül a hűtőbe tesszük dermedni. A fehércsokit és az étcsokit egy tálban gőz felett megolvasztjuk.
A nyársak vagy pálcikák végét először csokiba mártjuk, majd rászúrjuk a végére a sütigolyókat, és megforgatjuk a fehér vagy barna csokimázban. Ezüst, arany és piros cukorgyöngyökkel díszítjük. Pohárba, vagy oázisba állítva hagyjuk őket megdermedni a hűtőben.
Te is imádod az ehhez hasonló, különleges finomságokat? Még több receptért kattints a következő oldalra!