Utazás

Kiderült, hogy melyik lesz 2024-ben Európa karácsonyfővárosa

A Christmas Cities Network Association (Karácsonyi Városok Hálózata Egyesület) nevű non profit szervezet minden évben díjazza Európa karácsonyfővárosát. Ezt a címet 2023-ban Kijev, Ukrajna fővárosa kapta, és már az is kiderült, hogy 2024-ben melyik város lett a győztes.

Európa legkarácsonyibb fővárosa 2024-ben Brno lett. A SchengenVisaInfo.com szerint a cseh várost egy nemzetközi zsűri ismerte el, mint „a kreatív kultúra és az erős identitás legfőbb megtestesítőjét, amely ünnepi fényeivel és vásáraival a leghangulatosabb karácsonyi légkört teremti."

De nem ez az egyetlen úti cél, amely elismerésben részesült az Európai Parlament által támogatott ünnepségen. A "Karácsony Fővárosa" címet olyan hely kapja, ahol legalább 100 000 lakos él, míg a „Karácsony Európai Városa” elismerés olyan helyszínnek ítélhető oda, ahol kevesebb, mint 100 000 ember él. Galériánkra kattintva kiderül, hogy melyik lett 2024-ben Európa Karácsonyi Városa és mutatjuk a különdíj győztesét is.

A "Karácsony Fővárosa" címet 2024-ben Brno kapta. Ez Dél-Morvaország legnagyobb bortermelő területe. Bájos építészetével és csábító atmoszférájával remek kis alternatívát jelent, ha szeretnéd elkerülni a prágai tömeget.
Kattints a további képekért!

Ha betartod az alábbiakat, a te karácsonyfád sem fog idő előtt száradásnak indulni!

Lead kép: 123rf, forrás: TimeOut

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Manapság már szinte minden háztartásban megtalálható a kompakt légkeveréses sütő, sokan azonban elkövetnek vele egy komoly hibát, amely az egészségre is káros lehet.
Sztárok
Károly egykori asszisztense szerint Nagy-Britannia egykori leggyűlöltebb nőjéből nemcsak hogy királyné lett, de még egy olyan dologra is sikerült szert tennie az utóbbi időben, amiről azt gondolta,...
Lifestyle
Az Oroszlán izgalmas híreket hall egy női ismerősétől. Napi horoszkóp!