Zöldséges karaj olaszosan - Recept
Itt egy ízletes hétvégi fogás: ezt a finom cukkinis-padlizsános karajt villámgyorsan elkészíthetjük, a sikere pedig garantált!
Hozzávalók
- 40 dkg füstölt karaj
- 15 dkg mozzarella
- 1 cukkini
- 1 padlizsán
- 1 konzervparadicsom
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 ek olívaolaj
- só, bors, bazsalikom
Elkészítés
Készítsünk mártást: a hagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg és aprítsuk fel. Előbbit olívaolajon pirítsuk üvegesre, utóbbit pedig keverjük bele a konzervparadicsomba a bazsalikommal együtt. Ezt követően a paradicsomos mártást öntsük a hagymára, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kis cukorral , majd 2-3 perc alatt forraljuk össze. A padlizsánt és a cukkinit tisztítsuk meg és a karajjal együtt szeleteljük fel. A mártásból egy kicsit tegyünk egy tűzálló tepsi aljára, majd erre felváltva helyezzük a felkarikázott zöldségeket és a húst. A tetejére öntsük rá a maradék mártást és reszeljük rá a sajtot. Sütőben 180 fokon 20 percig süssük meg. Bármilyen tésztával tálalhatjuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!